Vreemdelingen In Het Paradijs

 

Vreemdelingen In Het Paradijs

Tekenaar: Moore Terry
Scenarist: Moore Terry
Uitgever : Leidse Stripshop

Het verhaal van Strangers in Paradise draait vooral om de liefdesdriehoek tussen de drie hoofdrolspelers van de serie: Katina Choovanski, bekend als Katchoo, Francine Peters en David Qin.

Katchoo is een slimme en sterke vrouw die zich gemakkelijk laat meeslepen, ze is openlijk verliefd op Francine en is daarom bijzonder zachtaardig en beschermend naar haar toe. Ze verbergt voor Francine haar duistere verleden dat geleidelijk aan onthuld wordt in de loop van het verhaal: verkracht door haar stiefvader tijdens haar adolescentie, rent ze weg van huis om te worden hersteld door een machtige maffiaorganisatie onder leiding van een met name genoemde vrouw. Darcy Parker, de Parker Meisjes . Ze werkt dan voor de organisatie als agent en prostituee, en wordt Darcy’s minnaar. Ze ontsnapt aan de organisatie door een grote som geld te stelen en probeert sindsdien verborgen voor de organisatie te leven, maar haar verleden haalt haar in.

Francine is een eenvoudige en lieve vrouw die is opgegroeid in een traditioneel gezin. Als ze van Katchoo houdt, slaagt ze er niet in haar gevoelens voor hem goed te omschrijven. Ze is diep onvolmaakt en verbindt relaties met mannen die allemaal slecht aflopen. Ze slaagt er niet in de controle over haar leven te houden en wordt voortdurend geplaagd door twijfels. Alleen Katchoo slaagt erin hem stabiliteit te geven en laat hem gelden.

David, geboren Yōsaka Takahashi, is een kunststudent met een lieve en tedere persoonlijkheid, hij is verliefd op Katchoo. Maar zijn verleden is net zo duister als dat van Katina: hij is de halfbroer van Darcy Parker. Hij wordt christen en neemt de naam David Qin aan nadat hij een 15-jarige jongen heeft vermoord.

De strip neemt dus naast de liefde verschillende registers over: komedie, misdaad en drama. Het verhaal wordt onderbroken door de emotionele ups en downs van Francine met verschillende sprongen in de tijd.

Naast de drie hoofdrolspelers worden verschillende bijpersonages ontwikkeld die een aparte persoonlijkheid en rol aannemen, zoals Casey Femur, de vrouw van een ex van Francine die het verhaal belicht; Emma, ​​prostituee en vriend van Katchoo ten tijde van de Parker Girls die stierven aan aids , laat ze de zwakheden van Katchoo benadrukken; Tambi Baker, lijfwacht van Darcy Parker die het criminele aspect van het verhaal met zich meedraagt; of Molly Lane, een moordenares die gotische elementen aan het verhaal toevoegt.

___________________________

___________________________