Zazie In De Metro

Ogenblikje...

Zazie In De Metro

Tekenaar: Oubrerie Clément
Scenarist: Oubrerie Clément, Queneau Raymond
Uitgeverij: De Bezige Bij, Oog & Blik

Zazie in de metro is het vrolijke verhaal van een meisje dat met haar moeder een weekend naar Parijs gaat. Ze wordt toevertrouwd aan haar oom, omdat mama de volle twee dagen met haar geliefde wil doorbrengen. Zazie weet te ontsnappen en gaat in haar eentje op avontuur uit. Ze wil maar één ding en dat is met de metro rijden. Jammer genoeg staakt het metropersoneel juist dat weekend, maar de brutale Zazie laat het daar niet bij zitten.

Clément Oubrerie verstript met prachtige, eigentijdse tekeningen het legendarische absurdistische kinderboek van Raymond Queneau zonder dat het verhaal aan sfeer en kracht inboet. Het origineel werd door generaties jonge lezers keer op keer verslonden en de verfilming uit 1960 werd een gigantische kaskraker. Deze nieuwe versie zal ongetwijfeld wederom een grote groep jonge lezers aanspreken.

Clément Oubrerie (1966) illustreerde meer dan veertig kinderboeken en is de opdrichter van een 3D-animatiestudio. Daarnaast is hij drummer in een funkband en reist hij graag naar Afrika. Samen met zijn vrouw maakte hij zijn eerste stripboek, Aya, dat een groot succes werd.

___________________________

___________________________