Ze Jacky Touch

 

Ze.Jacky.Touch

Tekenaar: Rodríguez Jiménez-Bravo Pau
Scenarist: Lefebvre Ronan
Uitgever: Strip2000

Op het eerste blad brengt tekenaar Pau (zie ook de hondensaga De Sage van Atlas & Axis) onder andere hulde aan zijn inspiratoren André Franquin en Jidéhem als het op tekenen van auto’s aankomt. Twee absolute grootmeesters die alle wagens realistisch in ware gagstijl in beeld konden brengen. En het moet gezegd, Pau kan er ook wat van.

Maar! Gags heerlijk ten tonele brengen op één of twee pagina’s is absoluut niet gemakkelijk en we hebben steeds een zekere bewondering voor de stripduo’s die de challenge durven aangaan. Sti (Ronan Lefebvre — zie ook Het Godvrrgeten Eiland met tekenaar Luc Cromheecke en Michel, de Trouwe Hond) bedacht 41 gags voor dit album en altijd is er een wagen die de hoofdrol speelt. En dit maakt nu juist de sterkte, maar ook de absolute zwakte van dit album uit. Wie absoluut geen interesse heeft in onze heilige koeien zal snel een andere strip vastnemen. De wagenliefhebbers daarentegen zullen hier en daar wel glimlachen met een meer geslaagde grap, maar vooral het in beeld brengen van een iconisch model (goed)keuren.

Twaalf goeie grappen en vertig mooie wagens. En Kuifje als boezemvriend van Jacky. Er zal wel een markt voor zijn denken we dan.

___________________________

___________________________

___________________________