Aan Het Front

 

aan.het.front

Tekenaar: Kordey Igor
Scenarist: Morvan Jean – David
Uitgever : Silvester

In 2008 verscheen bij uitgever Silvester het eerste deel van een drieluik. De serie is getiteld ‘Aan het front’ (Le Coeur des Batailles). De serie wordt geschreven door Jean David Morvan met tekenwerk van Igor Kordy.
Jean David Morvan werd geboren op 28 november 1969 in Reims, Frankrijk. Hij studeerde kunst aan het Institut Saint – Luc in Brussel. Morvan wilde eerst eigenlijk striptekenaar worden, maar al snel realiseerde hij zich dat zijn ware kracht ligt in het schrijven van verhalen. Tot zijn werk behoren de series Robbedoes en Kwabbernoot, Sir Pyle, Merlin en 7 Secondes.
Igor Kordey is een in Kroatië geboren striptekenaar. Hij is in eerste instantie bekend voor zijn werk aan de serie New X – Men. Kordey werkt niet louter voor Marvel Comics, hij tekent ook (in hoge snelheid) strips voor DC Comics. Naast deze comics geniet Kordey ook bekendheid vanwege zijn werk aan de serie De verborgen geschiedenis.

Straatsburg, begin juni 1940. De tweede wereldoorlog woedt in al haar hevigheid. Toch heeft een Amerikaan, Marvin Selcap, de oversteek naar Europa gewaagd. Hij is op zoek gegaan naar Blaise Boforlant, een man die grote invloed heeft op het politieke landschap van zijn tijd. Toch is dit niet de reden dat Selcap de oversteek heeft gewaagd. Niet waarom hij Boforlant bezoekt. Op een vlooienmarkt in Manhatten, New York, werd zijn aandacht getrokken door een krant die werd uitgegeven tijdens de eerste wereldoorlog. Het bijzondere was dat de krant in de loopgraven werd gemaakt. Boforlant was degene die de krant samenstelde en uitgaf. En nu zit hij dus tegenover de man die de krant (met als naam ‘Aan het front’) heeft bedacht.
Samen met Boforlant neemt Selcap eerst de persoonlijke geschiedenis van de Fransman door. Hoe hij geboren werd in Straatsburg en dit na de oorlog van 1871 in de handen van Duitsland overging. De vlucht van het gezin naar Frankrijk, de verwondingen van zijn vader, het lot van zijn broers. Maar onvermijdelijk komt het gesprek op de man die een centrale plaats zou innemen in de berichtgeving van Boforlant over de gevechten in de loopgraven. Een man genaamd Amaréo Zamaï. Boforlant en Selcap door Igor Kordey Een man die direct een onuitwisbare indruk maakte op Boforlant. De aantrekking was niet seksueel, hoewel Boforlant affaires had met mannen. Nee, er was iets anders, meer dan dat. Amaréo Zamaï, afkomstig uit de kolonieën, gekleed in de nieuwe uitrusting van het Franse leger, leek zich te bewegen alsof niets er toe deed. De man liep over van de energie maar was ook zo sereen, aldus Boforlant. Het was ook de oplettendheid van Amaréo Zamaï die voorkwam dat het peloton in een hinderlaag liep. Toch tekent zich een onheilspellende toekomst voor hem af.

___________________________

___________________________

___________________________