Herinneringen Aan De Grande Armee

 

herinneringen.aan.de.grande.armee

Tekenaar: Alexander Alexis
Scenarist: Dufranne Michel
Uitgever : Daedalus

In 2009 werd begonnen met een interessant drieluik. De serie kreeg als naam ‘Herinneringen aan de Grande Armée’ (Souvenirs de la Grande Armée). De reeks brengt de lezer terug naar het begin van de 19de eeuw. In Frankrijk is Napoleon Bonaparte aan de macht. Zijn legers marcheren door Europa. Zege na zege behalend op het land. Het is in dit tijdperk dat Michel Dufranne en Alexis Alexander de verhalen situeren.
Michel Dufranne werd geboren in 1970 in Brussel, de stad waar hij nog steeds woont. Hij studeerde aan de universiteit waar hij een doctoraat in de psychologie behaalde. Een tijdje werkte hij als headhunter en werkte hij mee aan de sciencefiction magazines Phoenix en Science Fiction magazine. In 2001 werd hij redacteur van het tijdschrift Pavillon Rouge tot het verdwijnen van dit tijdschrift in 2003. Zijn professionele carrière als scenarioschrijver is verbonden met die van Morvan. In 2006 lanceerde hij twee series die verschenen bij Casterman. Michel Dufranne is ook een columnist van strips voor Le Journal du Mardi en behandelt hij thrillers en sciencefiction in het literaire programma Mille – feuilles van de RTBF. Michel Dufranne is de schrijver van de serie ‘Herinneringen aan de Grande Armee’.
Alexis Alexander werd geboren op 28 oktober 1967 in Sabac (Servië). Hij volgde een opleiding in de chemie, maar heeft nooit in die branche gewerkt. Als zoon van een schilder en tekenleraar droomde hij van het maken van strips. Michel Dufranne ontdekte zijn talent als tekenaar en liet hem het scenario van de serie gestalte geven met zijn geweldige tekeningen.

De serie ‘Herinneringen aan de Grande Armée’ verhaalt over historische gebeurtenissen tijdens de napoleontische periode waarbij de verhalen steeds in één album worden afgerond. Elk deel speelt zich af in een specifiek jaartal en omvat een intrige waarbij wel steeds dezelfde personages terugkeren. Michel Dufranne vertelt in het eerste deel dat een van de hoofdpersonages, Marcel Godart, een fictief personage is die hij verzonnen heeft als eerbetoon aan een van zijn voorbaderen die in Eylau is gesneuveld en die Godart heette. De verzonnen Marcel Godart bijgenaamd ‘de Belg’ overleeft het gevecht in Eylau wel en vormt samen met Daney (de kemphaan) en Guillebeau (‘Ik was erbij’) de drie hoofdpersonages van de serie.

___________________________

___________________________

___________________________