Authentieke Herinneringen Van Docteur Mystère

 

Authentieke.Herinneringen.Van.Docteur.Mystere

Tekenaar: Filippucci Lucio
Scenarist: Castelli Alfredo
Uitgever : Prestige

Als je denkt dat je alles al hebt gelezen en niets je nog kan verrassen, dan moet je terug naar de bron van het strip. De authentieke naïeve avonturenfeuilletons van eind 19de eeuw. De tijd van de eerste auto, de uitvinding van de fotografie, maar ook de tijd van de magische reizen van Jules Verne. Even authentiek waren de avonturen van Docteur Mystère en zijn assistent Cigale.

In Milaan ontrafelen ze de mysterieuze verdwijning van de echtgenoot van Lady B***. Omdat de zaak nauw verbonden lijkt te zijn met de verdwijning van een Chinese vechter, besluit Dr. Mystère zijn oude Chinese vriend Kway in te schakelen.

Milanese Mysteries is hilarische camp. Verwacht je aan ontmoetingen met operaspoken, spionerende ratten, Oliver Twist – robottenlegers en bultenaars in de Milanese Dom. Allemaal authentiek natuurlijk.

In tegenstelling tot andere stijve harkenstrips als Blake en Mortimer of Harry Dickson is Docteur Mystère honderd procent sociaal incorrect. Zo bestaat Cigales enige taak erin om de steeds flauw vallende Lady B*** op te vangen. En spleken de Chinezen zondel “l”… Zalig. Maar absoluut waar gebeurd. By Jove!

Bij dit album vind je een 16 – pagina’s tellende verheldering met alle wetenswaardigheden, feiten en personages uit Milanese Mysteries.

___________________________

___________________________

___________________________