Achter de Schermen van de Macht

Ogenblikje...

achter.de.schermen.van.de.macht

Tekenaar: Delitte Jean – Yves
Scenarist: Richelle Philippe
Uitgever : Casterman

Liefhebbers van de destijds fameuze Britse tv – serie ‘House of Cards’ zullen hun hart ophalen bij de strip ‘Achter de Schermen van de Macht.’ De serie bestaat tot dusverre uit 3 verhalen en tot nu toe zijn er 7 delen verschenen.

Tekenaar en scenarist Philippe Richelle levert hiermee een fraai staaltje van zijn kunnen af.

In de delen 1 tot en met 4 onderzoekt inspecteur Caine de machinaties rond een partijpolitieke intrige. Wie volgt de regerende minister – president op? En welke corruptie voltrekt zich achter de schermen?

Na een lang leven in het brandpunt van de politiek, waarin hij bijna iedereen van zich heeft vervreemd, kiest Sir Stuart Parkinson voor een ultieme afrekening. Hij geeft een interview waarin hij de vloer aanveegt met de Partij en zinspeelt op duistere activiteiten van prominente partijleden. Kort daarna wordt hij dood gevonden. Zelfmoord? Of moord? Scotland Yard stelt een onderzoek in.

In de tweede reeks (delen 5 en 6) vind je een nieuwe, spannende politieke thriller. Politieke schandalen in de Europese Commissie leiden tot moord. Inspecteur Caine en zijn assistent onderzoeken de moord op de secretaresse van Gary Goodwill, hoofd van het TAC. Zo komen ze bij Tom Washford, een ambtenaar bij de financiële controle van de Europese Commissie: hij is een aantal verduisteringen op het spoor gekomen waar vooral Goodwill in verwikkeld is. Washford is bereid onthullingen te doen aan de politie. Wanneer zijn superieuren dit te weten komen, trachten ze hem te neutraliseren.

In de zojuist met deel 7 begonnen nieuwe reeks onderzoeken Caine en Burkinshaw de verdachte dood van een vastgoedmakelaar. Ze ontdekken dat het slachtoffer een fervent gokker was en dat zijn bedrijf waarschijnlijk een dekmantel was voor dubieuze financiële operaties. En dan is er ook nog Iggy, een informant die op het goede pad probeert te blijven, maar uiteindelijk een inspecteur doodt…

___________________________

___________________________

Download Of Lees De Strips Online

___________________________