Amazones Van Troy

 

amazones.van.troy

Tekenaar: Henrotin Daniel
Scenarist: Turpyn Christophe
Uitgever : L.

Een verhaal geschreven door Christophe Arleston en getekend door Dany dat zich afspeelt op de planeet Troy… Dat schept hoge verwachtingen. En eerlijk als we zijn: aan de verwachtingen wordt voldaan. Amazones van Troy speelt zich af lang voor de avonturen van Lanfeust. De amazones zijn in feite drie vrouwelijke huurlingen die om verschillende redenen voor Yquem werken. Hij heeft zichzelf tot weldoener voor de armen uitgeroepen en organiseert een soort kruistocht om voedsel en rijkdom in te zamelen. Langzaam komen Raya en Lynche achter de ware bedoelingen van Yquem.

In het Frans verscheen dit album in de reeks Legenden van Troy. Uitgeverij L heeft er echter voor gekozen om dit album als een zelfstandige reeks uit te geven. Een begrijpelijke keuze gezien het feit dat er voorlopig geen einde voor deze reeks is gepland. De fans moeten wel even opletten met alle verschillende series die zich afspelen in het Troy – universum.

Niet alle spin – off – reeksen van Lanfeust van Troy zijn even sterk. Maar Amazones van Troy behoort samen met Trollen van Troy tot de besten. Arleston schrijft samen met Mélanÿn een leuk verhaal dat nog spannend is ook. De personages hebben karakter en bieden genoeg perspectief om ze in de komende albums verder uit te werken. Good old Dany bewijst dat hij het vak van tekenaar nog zeker niet verleerd is. Dat de man mooie vrouwen kon tekenen, wisten we al heel lang. Maar dat hij ook de verschillende personages en landschappen die de planeet Troy bevolken goed en sfeervol kan tekenen, weten we sinds dit album. Vooral de sfeer in de havenstad en de aanval door de Krypioenen bewijzen de kunde van Dany. In dit album lijken de bewoners en landschappen van de planeet Troy wel een beetje op dat van de levende planeet Pandarve uit de sf – reeks Storm. En dat vinden we helemaal niet erg.

___________________________

___________________________

___________________________