Lanfeust van Troy

 

lanfeust.van.troy

Tekenaar: Tarquin Didier
Scenarist: Pelinq Christophe
Uitgever : Arboris

Lanfeust van Troy is een serie fantasy – stripen van de hand van Christophe Arleston (scenario) en Didier Tarquin (tekeningen). De albums komen in Frankrijk uit bij Soleil en zijn in de Benelux vertaald uitgebracht door uitgeverij Arboris (delen 1 – 4 van de eerste cyclus), Uitgeverij Talent (de gehele eerste cyclus, en deel 1 – 4 van cyclus 2) en Uitgeverij L (de gehele tweede en derde cyclus).

De eerste cyclus van acht stripalbums gaat over de avonturen van Lanfeust, een bewoner van de planeet Troy. De tweede cyclus van eveneens acht albums heet Lanfeust Van De Sterren. De derde cyclus Lanfeust Odyssey, die de terugkeer van Lanfeust naar Troy beschrijft, werd op 20 mei 2007 op Lanfeust.com aangekondigd als Lanfeust de Syxte. In deze cyclus is in Nederland en België tot nu toe één album verschenen.

De reeks is in Frankrijk erg populair en is het boegbeeld van de grote Franse stripuitgeverij Soleil. Sinds mei 1998 geeft deze in Frankrijk maandelijks het Lanfeust Mag – blad uit, met voorpublicaties van diverse eigen reeksen. Daarnaast is er een waslijst van spin – offs van de Lanfeust – reeks ontstaan, zoals Trollen Van Troy, De Veroveraars Van Troy, Legenden Van Troy, Cixi Van Troy, Amazones Van Troy en Kids Van Troy. Sinds 2007 bestaat er zelfs een manga.

___________________________

___________________________

___________________________