Lanfeust Van De Sterren

 

Lanfeust.Van.De.Sterren

Tekenaar: Tarquin Didier
Scenarist: Pelinq Christophe
Uitgever : L

Een nieuwe cyclus van Lanfeust, zo snel na het laatste deel van het eerste achtluik… Yeah! Maar eigenlijk gaat het over een nieuwe serie, een vervolgspin-off zeg maar.

Lanfeust, held van beroep, is het nietsdoen en het gezapige leventje in Eckmül beu en trekt opnieuw op avontuur. Trouwe vriend (zolang hij onder betovering blijft tenminste) en Troll Hebus volgt ‘m knabbelend op een pelsdiertje op zijn pad. Op dat pad verschijnt een enorm vliegend tuig. Is het een draak? Een vliegend huis? Iets om te eten? Neen, het is een ruimteschip met de ambitieuze IJs aan de commandoknuppel. Qua uiterlijk lijkt ze wel het zusje van Lanfeust. De ‘familieband’ gaat evenwel veel verder terug in de tijd. IJs is een gezant van de planeet Meirrion die een sterk signaal van Troy ontving: Lanfeust zelf! Blijkt dat Troy al vierduizend jaar toebehoort aan de handelaars-prinsen van Meirrion en door hen gekoloniseerd werden, bij wijze van experiment. IJs komt de twee positieve resultaten ophalen: Lanfeust en “stouterd” Thanos.

Tussen de sterren beleeft Lanfeust in gezelschap van levensgezellin Cixi zowat hetzelfde soort avonturen als op Troy. Met grappige nieuwe figuren zoals de “pratende sliert” Swiip en de blauwe Blongos met het uiterlijk van een nijlpaard… Heej, volgens ons zijn de Blongos geïnspireerd op de Happy Hippo’s die je een hele tijd geleden kon verzamelen dankzij de chocoladen eitjes van Kinder Surprise…

___________________________

___________________________

___________________________