Axel Moonshine

 

Axel Moonshine

Tekenaar: Ribera Julio
Scenarist: Godard Christian
Uitgever : Arboris

Axel Moonshine (originele titel: ‘Le Vagabond des Limbes’) is een Franse sciencefiction stripreeks die zich afspeelt in een magisch universum, ergens tussen de sterren ver van hier. Het scenario is van de hand van Christian Godard die op een doordachte wijze toekomst en heden, psychologie en filosofie mengt met veel humor, actie en avontuur. De tekeningen worden verzorgd door Julio Ribera en ogen realistisch maar bevatten dikwijls surrealistische, psychedelische en magisch realistische elementen. In de Nederlandse taal is de serie nogal chaotisch uitgegeven bij verschillende uitgevers o.a. De Vrijbuiter, Dargaud en Arboris. Ook kreeg de serie een spin – off in De 13 Geboden, hier is tot op heden slechts een deel van verschenen.

De hoofdrolspelers zijn Axel Moonshine, een voormalig grootbemiddelaar van het “Ruimte Gilde” die als taak had het beslechten van geschillen tussen de planeten, maar in ongenade viel en nu voor de purperen garde van het Gilde op de vlucht is. Hij wordt daarbij vergezeld door Musky/Muskie, koningskind van de Eternauten, een volk dat een beperkt bondgenootschap met het Gilde gesloten had.

Axel viel in ongenade, toen hij door het bouwen van een droomvertalen het dertiende gebod overtrad; ‘Gij zult nummer de poorten van de slaap binnengaan’. Hij is in de door zijn vader ontworpen ruimteschip ‘De Zilveren Dolfijn’ praktisch onaantastbaar. Maar in plaats van veilig binnen te blijven haalt hij zich keer op keer de grootste moeilijkheden op de hals, als hij telkens weer in conflict raakt met het Gilde.

___________________________

___________________________

___________________________