De 13 Geboden

 

de.13.geboden

Tekenaar: Coutelis Alexandre
Scenarist: Bollée Laurent – Frédéric, Godard Christian
Uitgever : Arboris

Een geslaagd SF verhaal met een sterk scenario, dat je na de eerste pagina’s te zijn doorgeworsteld opzuigt in zijn wereld.
De tekeningen zijn ok maar niet speciaal. Ze geven je wel het gevoel dat die wereld echt kan bestaan.
Dit verhaal is een spin off van de “Axel Moonshine” serie. En speelt zich af in dezelfde wereld en tijd. Het hoofdpersonage is een studiegenoot van Axel Moonshine.

In het kort : “Het gilde” het grootste rijk dat ooit heeft bestaan en waar bijna alle bestaande werelden toe behoren. Het gilde heeft 13 verschillende geboden “wetten” uitgevaardigd en deze overtreden betekent de dood. “Syghor Sadkin” is een agent van de gebodshandhaving speciaal belast met de bewaking van het 9de gebod: “gij zult geen humanoïdes bouwen”. Enkel het rijk mag humanoïden bouwen.

Als hij naar de planeet Hortal wordt gestuurd om een overtreding van het negende gebod te onderzoeken, krijgt hij een meer dan gezonde interesse in een humanoïde.

Dit is een boeiend boek dat niet mistaat in een SF collectie. Zeker een aanrader voor fans van “Axel Moonshine”. Persoonlijk vind ik het spijtig dat er geen vervolg is uitgebracht. Ik zou die zeker aanschaffen.

___________________________

___________________________