De Tien Geboden

 

de.tien.geboden

Tekenaar: Griesmar Joseph
Scenarist: Giroud Frank
Uitgever : Glénat

Nahik… Is het een opzienbarende roman, een kunstvoorwerp, een bibliofiele schat, een heilig boek, een politiek instrument of simpelweg een brug tussen twee montsers? Het is alles in één.

En ofschoon de hoofdpersonen van de verschillende verhalen niet meer dan één facet ervan ontdekken, zal dit boek dat lang geleden ontstond uit een ontmoeting tussen wijzen en dwazen, op ieder van hen een uitwerking hebben die niemand voor mogelijk had gehouden.

Tien autonome verhalen die niettemin met elkaar zijn verbonden.
Daarom kunnen ze los van elkaar worden gelezen, maar ook als een saga van tien adembenemende hoofdstukken. Ze gaan over de oeroude hartstochten van de mens, zijn angst voor het bovennatuurlijke en zijn verhouding tot God.

De serie ‘De Tien Geboden’ (Le Décalogue) bevat verhalen die geschreven zijn door Frank Giroud. Voordat hij begon aan deze serie had hij al een heel schrijversleven achter zich. Afgestudeerd in geschiedenis was hij een tijdje docent aan het Franse lyceum in Milaan en leraar geschiedenis in Grenoble. dankzij het succes van de serie ‘Louis la Guigne’ (die hij samen met Jean – Paul Dethorey maakte), kon hij al snel leven van het schrijversvak. In januari 2001 verschenen de eerste delen van het project ‘De Tien Geboden’. De reeks bevat 10 albums die telkens door andere tekenaars van illustraties worden voorzien. Frank Giroud ging daarna verder met series zoals Geheimen, De Erfgenaam, De Expert en Mandrill.

___________________________

___________________________

___________________________