Carthago Adventures

Ogenblikje...

Carthago.Adventures

Tekenaar: Salaün Jaouen
Scenarist: Bec Christophe
Uitgever : Daedalus

Feiersinger, de eeuweling van de Karpaten is zoals bekend geïnteresseerd in alle mysteries en living legends van deze wereld. Ditmaal is zijn oog gevallen op niets minder dan Bigfoot. Feiersinger neemt de jonge avonturier London Donovan onder de arm en gaat samen met een team wetenschappers op zoek naar het legendarische monster in Willow Creek, Californië. Hier krijgen ze gezelschap van een jonge Indiaanse gids, Luyana. Dat Bigfoot en de Indiaanse cultuur met elkaar verweven zijn, zullen ze geweten hebben. Hun lange tocht door het gebergte zal een dodelijke tol eisen. Achter elke boom schuilt het gevaar, niet in het minst onder de vorm van Wendigo

Nog tot 2013 moeten we wachten op een verderzetting van de hoofdreeks Carthago nadat Eric Henninot als tekenaar afhaakte. Veel te lang moet ook Christophe Bec gedacht hebben. Tijd voor een spin-off-reeks, een tussendoortje. Carthago Adventures voelt echter aan als veel meer dan een tussendoortje. Bec bestudeerde aandachtig alle gegevens die bestaan rond Bigfoot en bouwde hierrond een ijzersterk scenario. Op meesterlijke wijze wordt het geheel gebonden aan de Indiaanse cultuur, een mooie kruisbestuiving.

Bec werkt zijn hoofdpersonages net voldoende uit, zodat de lezer zich kan inleven in de gebeurtenissen. Mysterie is alomtegenwoordig, zoals we dat van Bec gewoon zijn. Het verschil met zijn andere reeksen is echter dat dit one-shot veel sneller zijn geheimen moet prijsgeven. Eigenlijk vinden we dit niet slecht, wel integendeel. Over het volledige album bekeken, kunnen we van een erg evenwichtig scenario spreken dat steeds het juiste verhaaltempo vindt. Jawel, mensen: Bec kan ook in één enkel album een spannend verhaal vertellen.

Het tekenwerk van Jaouen Salaün ligt perfect in de lijn van Carthago en lijkt ook wel sterk op dat van Prometheus. Toeval of niet? Degelijk tekenwerk dus dat vaak een hoog Photoshopgehalte vertoont.

We vonden Carthago Adventures alvast een lekkere brok die smaakte naar veel meer. Misschien is het voorbarig, we weten immers niet hoe Carthago verder gaat, maar deze spin-off zou de hoofdreeks wel eens kunnen overstijgen. Liefhebbers van The X-Files, dit is jullie ding!

___________________________

___________________________

___________________________