Dating For Geeks

 

Dating.For.Geeks

Tekenaar: Rubenis Kenny
Scenarist: Rubenis Kenny
Uitgever: Strip2000

Op het net en in de gespecialiseerde media was er al heel wat buzz rond dit album van Kenny Rubenis. In een interview met Kurt Morissens op Stripelmagazine.be lichtte de auteur al heel wat tippen van sluiers op en de occasionele gag die ons onder ogen kwam, kon ons zeker wel bekoren. We keken dan ook uit naar deze eerste bundeling als een Vlaamse cosplayer naar het FACTS-festival.

Voor iedereen die fan is van The Big Bang Theory (en wie is dat niet?) is dit herkenbaar: lachen met nerds die wanhopig op zoek zijn naar een überbabe, maar die weigeren om ook maar een stap buiten hun zelfgecreëerd fantasywereldje te zetten. Haakten we zelf al af bij Facebook, de echte geek deinst er niet voor terug om alle mogelijke dating-apps in te schakelen om aan zijn gerief te komen. The real-life-experience blijkt dan in de praktijk nogal eens tegen te vallen.

Een humoristische krantenstrip als deze moet je natuurlijk in kleine doses tot jou nemen, anders dreigt er een serieuze overkill. We zijn dan ook heel benieuwd hoe Rubenis dit thema verder gaat uitwerken (vind ik leuk) / uitmelken (vind ik niet leuk).

___________________________

___________________________

___________________________