De Avonturen Van Jo, Suus & Jokko

Ogenblikje...

De Avonturen Van Jo Suus Jokko

Tekenaar: Remi Georges
Scenarist: Remi Georges
Uitgever : Casterman

De avonturen van Jo, Suus en Jokko (Frans: Les aventures de Jo, Zette et Jocko) is een stripreeks van de Belgische striptekenaar Hergé, die hij tekende in opdracht van het Franse jeugdtijdschrift Cœurs Vaillants. De stripreeks draait rond de familie Legrand, afkomstig uit Frankrijk. De reden dat de strip draait om een Franse familie en niet om een Belgische, is dat de opdrachtgever van Hergé Frans was.

Cœurs Vaillants wilde een alternatief publiceren voor De avonturen van Kuifje. Het hoofdpersonage in deze stripreeks, Kuifje, wordt namelijk niet omgeven door een gezin. Cœurs Vaillants zag dit liever anders en daarom vroeg men Hergé om een min of meer vergelijkbare stripreeks te ontwerpen rond een gezin met een werkende vader en moeder, met een zoon en dochter. In tegenstelling tot de andere stripreeksen van Hergé is De avonturen van Jo, Suus en Jokko dus niet organisch gegroeid, maar eerder ontstaan op bestelling. Hergé heeft zich naar eigen zeggen nooit helemaal thuis gevoeld in deze opdracht.

De reeks omvat in totaal drie verhalen, verdeeld over vijf albums. Het repertoire is dus beperkt. De reden hiervoor is de ingeperkte artistieke vrijheid die Hergé kreeg, vanwege de opgelegde beperking van een gezinsformat.

___________________________

___________________________

___________________________