De Bewaker van de Lans

 

de.bewaker.van.de.lans

Tekenaar: Sels Erwin
Scenarist: Vosselen Ferry van
Uitgever : Glénat

In 2002 verscheen bij uitgeverij Glénat de serie De Bewaker van de Lans (Le gardien de la Lance) in de collectie Zwarte Loge. Deze collectie kenmerkt zich door spannende verhalen met een vleugje mystiek. Zo ook deze reeks die geschreven is door Ferry van Vosselen en getekend is door Erwin Sels.
Ferry van Vosselen werd geboren in Beveren Waas op 23 april 1944. Na eerst 4 jaar gestudeerd te hebben aan Sint Luc begon hij kunstgeschiedenis te studeren aan de universiteit van Gent. Zijn debuut was een kort westernverhaal in de krant Le Soir. Nadat hij een jaar had gewerkt voor het blad Pilote stapte hij over naar het weekblad Kuifje. Voor dit weekblad schreef hij een aantal historische verhalen. In 1976 ontmoet hij J.L. Vernal. Samen maakte ze De avonturen van Ian Kaledine. Later tekende en schreef hij de serie De Kronieken Van Panchrisia.
Erwin Sels werd geboren op 02 september 1963 in Antwerpen. Hij is de zoon van tekenaar en oud Vandersteen medewerker Frank Sels. Hij was dan ook 5 jaar lang assistent van zijn vader. Erwin Sels specialiseerde zich in realistische tekeningen. In 1989 begon hij samen met Jan Bucquoy de serie ‘Frenchy’. Samen maakten ze ook Indochine. Voor Glénat maakte hij samen met Ruellan Claymore en Het Einde Der Tijden. Ersel tekende ook Medea.

___________________________

___________________________

___________________________