De Heer Vastenavond van As

 

de.heer.vastenavond.van.as

Tekenaar: Liberge Eric
Scenarist: Liberge Eric
Uitgever : Dupuis

De Heer Vastenavond van As verscheen bij een obscuur uitgeverijtje, dat nadien nog twee delen van de vierdelige cyclus publiceerde, maar die werden amper opgemerkt en het vierde deel bleef uit. Gelukkig vond Liberge intussen onderdak bij het Franse Soleil, de belangrijkste Europese uitgeverij van fantasystrips.

Uitgeverij Dupuis heeft De Heer Vastenavond van As ondergebracht in haar nieuwe collectie Impressie(s). De reeks wordt volledig heruitgegeven: ditmaal ingekleurd en tegelijk in het Nederlands. Dat is uitstekend nieuws, want De Heer Vastenavond van As is een van de origineelste strips van de voorbije jaren. De strip wordt uitsluitend bevolkt door skeletten, want het verhaal speelt zich af aan gene zijde. Die knokenwereld lijkt al bij al sterk op onze eigen wereld: heel hiërarchisch gestructureerd en met allerlei groepjes die achter de schermen trachten hun doel te realiseren. En dat doel bestaat erin meer macht te veroveren.

Net als alle andere skeletten vraagt de Heer Vastenavond van As, kortweg Van As, zich af waar hij is terechtgekomen na zijn dodelijk ongeval. Niemand lijkt het antwoord te kennen en dat kan Van As maar moeilijk geloven. Ondanks de chaos die op het eerste gezicht heerst aan de ‘andere’ zijde, heeft hij immers snel door dat er een ondoorzichtig systeem achter schuilgaat. Anderzijds wordt Van As de inzet van een strijd tussen dissidente groepjes die zijn kennis als cartograaf willen benutten. Van As moet met de telescoop van Charon het hiernamaals in kaart brengen en zo helpen duidelijkheid te verschaffen.

___________________________

___________________________

___________________________