De Laatste Tempelier

Ogenblikje...

de.laatste.tempelier

Tekenaar: Lalor Imbiriba Miguel de
Scenarist: Khoury Raymond, Lalor Imbiriba Miguel de
Uitgever : Dargaud

In 2009 verscheen een nieuwe reeks op de markt onder de naam ‘De laatste tempelier’ (Le dernier templier).
Het eerste deel uit deze serie is getiteld ‘De decoder’. Deze strip is een bewerking door Miguel Lalor van een al bestaande roman die geschreven is door Raymond Khoury. De roman ‘The last tempelar’ verscheen in 2005 en was het debuut van de in 1960 in Libanon geboren Khoury.
De roman stond 22 maanden op de bestsellerslijsten in Amerika.

Miguel Lalor (Miguel de Lalor Imbiriba) werd in 1971 geboren in Brazilië. Hij studeerde politicologie en sociologie. Maar uiteindelijk stapte hij over op een studie kunst. Hij ging naar Barcelona en Parijs om zijn strips te presenteren aan de Europese uitgevers. Hij gaf nog enige tijd les in grafisch ontwerpen in Brazilië, voordat hij zich in Portugal vestigde. In 2002 verhuisde hij naar Parijs. Hij begon een samenwerking met Jean – Charles Kraehn voor de serie ‘Myrkos’.

Het verhaal begint in Acre in 1291. De stad wordt belegerd en zal gaan vallen. Twee tempeliers worden bij de stervende grootmeester geroepen. Aan de twee mannen wordt een geheimzinnig kistje toevertrouwd. Hun missie is ervoor te zorgen dat dit kistje niet in de handen van de vijand zal vallen. Ternauwernood kunnen de tempelierridders de stad ontvluchten.
New York, anno nu. In het Metropolitan Museum of Art wordt een tentoonstelling gegeven over de kunstschatten van het Vaticaan. Bij de tentoonstelling is de archeologe Tess Chaykin aanwezig. Terwijl zij een collega Clive Edmondson tegen het lijf loopt, speelt zich buiten een spektakel af. Vier mannen ieder gezeten op een paard en gekleed als tempelierridders melden zich bij de ingang van de MET. Het lijkt bij de tentoonstelling te horen, maar zodra één van de ridders een zwaard trekt en aanvalt is iedereen zich ervan bewust dat de MET wordt beroofd. De zwaarden worden ingeruild voor automatische wapens en de overvallers slaan hun slag. In vol galop verdwijnen ze.
De FBI is snel ter plaatse en agent Reilly begint het onderzoek te leiden. De overval en vooral het verdwijnen van een bepaald voorwerp brengt grote ongerustheid teweeg binnen de muren van het Vaticaan. Ook agent Reilly is het opgevallen dat één van de gestolen voorwerpen speciaal is. Hij beseft dat hij de hulp nodig heeft van een deskundige persoon. Hij vraagt archeologe Chaykin om hulp. Samen beginnen zij aan de zoektocht.

___________________________

___________________________

___________________________