De wondersloffen van Sjakie

 

de.wondersloffen.van.sjakie

Tekenaar: Page Colin
Scenarist: Baker Fred G.
Uitgever : Oberon

De Wondersloffen van Sjakie (Engels: Billy’s Boots) is een van oorsprong Britse stripreeks ontsproten aan het brein van de tekenaar John Gillat en scenarist Fred Baker. Later (vanaf deel 25 werden de tekeningen door Mike Western verzorgd. De strip verscheen in 1970 voor het eerst in het Engelse tijdschrift Scorcher. In Nederland verscheen de strip in het stripblad Sjors.

Sjakie Meulemans is een jeugdige voetballer met een uiterst beperkte balvaardigheid maar op een dag krijgt hij de oude, enigszins afgedragen voetbalschoenen van zijn idool Voltreffer Vick in handen. De voetbalschoenen blijken speciale krachten te bezitten en lijken een eigen leven te leiden.

Sjakie wordt dankzij deze wondersloffen een goede voetballer, de schoenen sturen hem namelijk altijd naar de juiste positie, laten hem de juiste schijnbewegingen en de prachtigste doelpunten maken. Maar soms laten zelfs zijn wondersloffen het afweten waardoor Sjakie weer een matige voetballer wordt. Sjakie duikt dan in het verleden van zijn wondersloffen en leest, onder andere in oude kranten, voetbaltijdschriften en dagboeken, alles over de prestaties en tegenslagen van oud spelers die dezelfde voetbalschoenen hebben gedragen.

Ondanks het feit dat de voetbalschoenen voor Sjakie van levensbelang zijn, raakt hij ze met enigszins zorgwekkende regelmaat kwijt of worden zijn voetbalschoenen gestolen.

Als er niet gevoetbald wordt speelt Sjakie cricket in het schoolteam. Gelukkig vindt Sjakie ook nog een paar van Voltreffer Vick’s cricketschoenen. Deze schoenen hebben een vergelijkbaar positief resultaat op zijn cricketspel gedurende het cricketseizoen.

Sjakie woont bij zijn Oma.

___________________________

___________________________

___________________________