De Zielenvreter

 

De.Zielenvreter

Tekenaar: Boutin-Gagné Patrick
Scenarist: Lapierre François
Uitgeverij: Silvester

Ovidius gaat in het koude Quebec op zoek naar zijn sinds een maand verdwenen tweelingbroer. Het spoor leidt naar een meer nabij het dorp waar hij woont. Er gebeuren daar wel meer verdwijningen, maar Ovidius zet door om antwoorden te krijgen en zijn broer terug te vinden. Hij ontmoet er een knappe sirene die beweert gevangen te zitten in het ijs. Ovidius trapt niet in de valstrik en vervolgt zijn pad, maar hij krijgt wel inlichtingen van het vissenstaartmeisje. Wat ze evenwel verzwijgt, maakt deel uit van een groter mysterie. Het is een interessante basis voor de rest van het verhaal en de twee vervolgdelen die nog moeten komen.

De Zielenvreter is een fantasytrilogie van Patrick Bourin-Gagné en François Lapierre. Deze laatste is de inkleurder van Magasin Général en De Grote Dode. De Zielenvreter situeert hij in Quebec waar hij is geboren. Hij schreef het voor zijn Canadese landgenoot Patrick Boutin-Gagné. Mede door de Canadese setting wijkt het verhaal wat af van typisch Franse fantasygeplogenheden. Het is als met de Franse tv-reeks Les Revenants die een keertje anders aanvoelt dan heel veel Amerikaanse tegenhangers door een ander type decors, personages, mysterie,…

Lapierre heeft de betere trucjes van Régis Loisel en Jean-Blaise Djian overgenomen en ze zich eigen gemaakt voor zijn eigen reeksje waarin nu al veel potentieel schuilt. Het werk van Boutin-Gagné neigt naar een mangastijltje. In vertaling leverde dat al een bijdrage aan de reeks De Orde van de Drakenridders op. In die reeks staat een tweede album van zijn hand op stapel bij Silvester.

___________________________

___________________________

___________________________