Doomsday

 

Doomsday

Tekenaar: Boon Mario
Scenarist: Leon
Uitgever : Dark Dragon Books

Humorist Urbanus zong het jaren terug al: “De wereld is om zeep, er gebeuren rare dingen rondom mij”. Gelijk had hij. In een niet zo verre toekomst staat ons naar verluidt nog heel wat ellende te wachten. We schrijven 18 augustus 2019. De wereld is vervallen in chaos. Een falend beleid leidde tot ellende, armoede en criminaliteit. De burgers nemen het recht in eigen handen, de nog resterende ordehandhavers grijpen niet meer in, laten diefstal, verkrachting en moord oogluikend toe. Als klap op de vuurpijl dreigt een Russische terreurorganisatie ermee om wereldwijd alle atoomcentrales op te blazen. Een loze bedreiging denkt een groot deel van de wereldbevolking. Toch zien enkele Antwerpse vrienden de toekomst somber in. Ze besluiten om het schip De Batavier in te richten als varend verblijf voor hun vrienden, familie en bekenden. Het begin van een apocalyptisch avontuur. Een fictief avontuur weliswaar, maar met de huidige Russische dreiging in Oekraïne en de oorlog in Syrië en enkele kleinere brandhaarden is de terreur nooit ver weg. Iets waar tekenaar Mario Boon en scenarist LeON handig op inspelen. Ze tonen een wereld die vervalt in chaos, maar waar vriendschap samenhorigheid en de drang om te overleven nog steeds overheersen. Ons groepje vrienden zijn geen superhelden, maar gewone mensen van vlees en bloed die bij jou om de hoek kunnen wonen. Ze hebben hun slechte, maar ook hun goede kantjes, die wegvallen bij dreigend gevaar. Dan slaan ze de handen in elkaar.

Dit eerste album van een trilogie werd getekend in half realistische, half karikaturale stijl. Een stijl die een Antwerpse setting verraadt. Iemand die Antwerpen kent zal diverse gebouwen en plaatsen herkennen. Het album bevat als extra Dossier 91119 met schetsen, locaties, personages en een paginaopbouw.

Deze Vlaamse strip verscheen in voorpublicatie in Clint Magazine en — hoe raar het ook kan klinken — werd uitgebracht door het Nederlandse Dark Dragon Books. Het heeft er meteen een topper in zijn fonds bij.

___________________________

___________________________

___________________________