Elixers

Ogenblikje...

Elixers

Tekenaar: Varanda Alberto
Scenarist: Pelinq Christophe
Uitgever : L

Een onstabiel universum is er de oorzaak van dat de wereld Amphel letterlijk dreigt te verdwijnen. Het middelpunt van deze wereld is het drijvende stadseiland Amporche. Om
Een instabiel universum is er de oorzaak van dat de wereld Amphel letterlijk lijkt te verdwijnen.
Het middelpunt van deze wereld is het drijvende stadeiland Amporche, een plek waar de grenzen van drie naties samenkomen.
Om Amphel van de ondergang te redden, brouwen de magiërs van Amporche elixers die moeten voorkomen dat Amphel uiteenvalt, voorgoed…

Centraal in de fonkelnieuwe reeks Elixers staan de Universiteit van Magie, de jeugdige held en magiestudent Tolriq, en de eigenzinnige en vooral door grillige stemmingen geplaagde prinses Murmillia. En een wonderlijk diertje dat niet van deze wereld is, en dat laatste in meer dan één opzicht.
Wat zij aan het begin van dit verhaal nog niet weten, is dat ze allemaal een belangrijke rol zullen spelen in de gebeurtenissen die de toekomst van Amphel zullen bepalen.

Arleston (pseudoniem van Christophe Pelinq) is een zeer succesvol scenarist van stripverhalen, onder meer voor Mourier (Trollen van Troy, Askell De Waterwereld) en Tarquin (Lanfeust van Troy). Ook tekenaar Varanda is ervaren, tekende onder andere Bloodline, De Orde van de Drakenridders en Verloren Paradijs. Nu starten ze samen de nieuwe reeks Elixers, spelend in een fantasiewereld die bedreigd wordt door een duistere macht met hulp van gevarieerde monsters. Magiestudent en rokkenjager Tolriq wordt door de oppertovenaar verantwoordelijk gesteld voor een nukkige prinses en haar al even mooie, maar levensgevaarlijke vrouwelijke lijfwacht. Tegen wil en dank raken ze verstrikt in de strijd. De eerste slag in een ijskoude wereld wordt gewonnen met hulp van de Glupion, een raadselachtig buitenwerelds wezentje (knipoog naar de Marsupilami). Fantasievol, veel vaart, gedoseerde humor om de spanning te doorbreken en bovenal fraai en mooi ingekleurd tekenwerk. Ongecompliceerd sword-and-sorcery verhaal. Voor vanaf een jaar of 13.

___________________________

___________________________

___________________________