Golden Cup

 

golden.cup

Tekenaar: Henriet Alain
Scenarist: Pecqueur Daniel
Uitgever : Silvester

Zo snel als de bolides racen om uiteindelijk als eerste in Golden City te geraken, zo snel ook wisselen de gebeurtenissen zich af in dit spannende verhaal. In dit deel speelt de knappe Holly een hoofdrol, maar zien we ook alle andere bekenden uit de eerste vier delen weer terug. De jonge Daytona wordt ook nu weer flink dwarsgezeten door Caruso, de door jaloezie gedreven ex – man van Holly. Caruso begint intussen steeds meer op een clown te lijken in zijn pogingen Daytona uit te schakelen. Het buitensporige wapentuig dat hij gebruikt om zijn doel te bereiken, laat hem keer op keer in de steek. De vrachtwagen met de in het strak leer gestoken Brenda aan het stuur en de bom aan boord die Golden City moet opblazen, zorgt in dit deel bovendien voor de nodige spanning. En op het eind zien we dat de hulp van de sympathieke privédetective Borano wordt ingeroepen zodat we zeer waarschijnlijk in het volgende en laatste deel alle hoofdrolspelers en verhaallijnen samen over de finish zien gaan.

Daniel Pecqueur voegt hier als auteur weer een fantasievolle episode toe aan zijn Golden City – universum. Alain Henriet heeft duidelijk plezier in het tekenen van flitsende voertuigen die aan de race deelnemen. Ook de verbeelding van de kleurrijke personages zijn een lust voor het oog. Later dit jaar kunnen we een nieuw deel van de serie Damocles van zijn hand verwachten. In die reeks laat hij zien dat hij ook ingetogener en realistischer kan tekenen.

Golden Cup is een spannende strip en door het luchtige verhaal geschikt voor alle leeftijden. We kijken uit naar het laatste deel en durven ons geld zelfs in te zetten op een klinkende overwinning op alle fronten van onze held Daytona..

___________________________

___________________________

___________________________