Kathy’s Kat

Ogenblikje...

Kathys.Kat 1

Tekenaar: Ramon Yrgane
Scenarist: Cazenove Christophe, Richez Hervé
Uitgever: Ballon Media

Helemaal achteraan in deze strip vind je promopagina’s voor Sisters en Dance Academy, twee reeksen die dezelfde doelgroep bedienen als deze Kathy’s Kat: jonge tienermeisjes met een voorkeur voor vijftig tinten roze.

Hervé Richez en Christophe Cazenove schudden een aantal jokes uit hun mouw — meestal een pagina lang — rond een alleenstaande papa, zijn dochtertje Kathy en hun poes-in-een-wijwatervat Sushi. Niet alle grappen zijn even sterk, maar het zou ons niet verbazen dat er in een aantal huizen serieus zal gezaagd worden om een kattenbeest te adopteren na het lezen van dit album.

Erg gecharmeerd waren we door de frisse tekeningen van de jonge Franse illustratrice Yrgane Ramon, die er bovendien goed over waakt dat het allemaal niet té suikerzoet wordt. Breng zeker eens een bezoek aan de blog van de madam op yrgane.com: je wordt er gegarandeerd goedgeluimd van.

Kortom: deze Kathy’s Kat is perfect leesvoer voor het jonge meisjespubliek dat door stripmakers nogal eens schromelijk over het hoofd gezien wordt. Soms moet het echt niet meer zijn…

___________________________

___________________________

___________________________