Liberty Bessie

 

Liberty Bessie

Tekenaar: Beaufrère Vincent
Scenarist: Mitildjian Jean-Blaise, Saint-Dizier Pierre-Roland
Uitgeverij: Microbe

Liberty Bessie is een tweeluik over een zwarte beschermengel! Tekenaar is Vincent Hop, bekend van Chimeres, Albatros en De Minderbroederschool. Net als deze laatste is Liberty Bessie een samenwerking met Dijan als scenarist.

De vader van Bessie beslist om een collega te vervangen tijdens missie en keert niet meer terug. Zijn vriend die hij verving beslist om verder voor Bessie te zorgen. Hij leert haar vliegen en daarna gaat Bessy op zoek naar het mysterie waarom haar vader mysterieus om het leven kwam.

Bessie dankt haar naam aan Bessie Coleman, de eerste zwarte pilote lang voor WO II. Tuskegee Airman, zijn zwarte piloten die gevormd werden in Tuskegee (Alabama) en die de Amerikaanse bommenwerpers moesten beschermen tegen Duitse aanvallen. Ze werden ook de Red Tails genoemd omdat hun staart van hun vliegtuig Rood werd geverfd.

Ze werden heel lang gediscrimineerd en bewust genegeerd omwille van de rassenproblematiek die er heerste in die tijd. Pas in 2009 werden hun daden officieel erkend door president Obama.

___________________________

___________________________