Little Nemo

 

Little Nemo Dupuis

Tekenaar: Pé Frank
Scenarist: McCay Winsor, Pé Frank
Uitgeverij: Dupuis

Frank Pé laat Little Nemo rondwandelen in zijn poëtische en naturalistische droomwereld. Hij neemt hem mee naar het heden waar hij zijn dromerige reizen kan voortzetten, op zoek naar dromen van een andere artiest. Het verhaal is ontstaan uit een uitdaging van een galerijhouder aan Frank Pé: ‘Wat als je je eigen tekeningen rond Little Nemo zou maken?’ Frank Pé heeft geen twee keer hoeven na te denken en stortte zich op het revolutionaire werk van Winsor McCay, de Amerikaanse tekenaar die speelde met bladvulling en vertelstijl en vaak letterlijk het traditionele kader van het stripverhaal opblies. In deze meesterlijk hommage maakt Frank Pé zich die stijl eigen, in direct colour en op groot formaat. In een reeks dromen, doorspekt met zijn persoonlijke overpeinzingen, brengt hij een ware ode aan de natuur, de kindertijd, de onschuld en het leven.

In 2014 en 2016 publiceerde Toth twee Franstalige luxes op groot formaat van Little Nemo door Frank Pé. Beide albums waren tegelijk een hommage aan de stripreeks van Winsor McCay, een van de eerste (uit 1905!) en nog steeds mooiste strips ooit gemaakt, als een uitnodiging om zelf verhalen met het jongetje Nemo te bedenken.

Elke nacht droomt Nemo over Slumberland waar hij waanzinnige avonturen beleeft. Eind mei bundelt Dupuis alvast in het Frans al deze kortverhaaltjes in een one-shot van 80 pagina’s die een ode zijn aan de natuur, de kindertijd, de onschuld en het leven.

___________________________

___________________________