Showman Killer

Ogenblikje...

Showman Killer

Tekenaar: Fructus Nicolas
Scenarist: Jodorowsky Alejandro
Uitgever : Arboris

Showman is een genetisch bepaalde huurmoordenaar die zijn diensten verkoopt aan de hoogstbiedende. Hij is erop getraind om geen enkele emotie te voelen. Zijn geestelijke vader, de geldzuchtige geneticus Korselein, liet ‘m als baby spelen met goudkublars om ‘m de smaak voor geld in plaats van een hang naar moederliefde bij te brengen. “Ik ben niet in staat om te danken. U hebt mijn emotionele circuits verwijderd uit mijn zenuwstelsel…” legt hij later aan Korselein uit wanneer Showman zich tegen hem keert. Op dat moment ziet de Omnimonarch (die de looks heeft van Jean Giraud) in hem een geschikte huurling. Voor Showman is ’t allemaal goed, zolang hij maar betaald wordt met klinkende munt.

Showman Killer schreef Alejandro Jodorowsky naar eigen zeggen om wat licht verteerbaars te maken na het gruwelijke Vorstenbloed. Nochtans is hij er trots op dat hij een scène bedacht waar niemand anders ooit is opgekomen. De genese van Showman gebeurde door een supercrimineel in twee stukken te zagen om vervolgens een kwartliter sperma van ‘m af te tappen. Gruwelijk, en ’t wordt nog beter want het zaad wordt ingebracht in een vijftienjarig meisje dat al tien jaar hersendood is en gewoon als een naakt lichaam hangt te wachten op een inseminatie.

In Nicolas Fructus (van Thorinth en ook de inkleurder van Bouncer en covertekenaar van Hammerfall) vond Jodo alweer een tekenaar die er geen problemen mee lijkt te hebben om het allemaal plastisch — en knap geschilderd — in beeld te brengen. Dan vernoemen we er nog snel de hak – en slachtpartijen bij waarbij hoofden en lichamen worden doorkliefd of gezichten met één zwaardhouw worden afgesneden. Dit is pure space trash!

___________________________

___________________________

___________________________