Superman (RW)

 

Superman(RW)

Tekenaar: Gray Mick
Scenarist: Williams III J.H.
Uitgever: RW

’t Zal je maar overkomen. In een nabije toekomst word je plots onwel en kan je ineens reuzesprongen maken. Ligt ’t aan de puberteit? Toch niet door zijn gevoelens voor Karen? Nee, Jons moeder Lois Lane mag wel eens de waarheid zeggen over haar vermeende verhouding met een superheld door zijn vader Clark Kent met die held te bedriegen. De jongen moet aan het verstand worden gebracht dat Clark en Superman één en dezelfde man zijn. Maar die man is er niet meer, al vijftien jaar niet. Van dan af moet Jon, als zoon van Superman, zijn krachten leren te beheersen, maar ook inzetten voor de goede zaak. Supermans oude collega’s van de JLA, de Justische League of America, ontmoet hij zo op zijn pad. Kort daarop ontvoeren de Supermen hem, volgens de enen vrijheidsstrijders die het hebben gemunt op kapitalisten als Lex Luthor en Bruce Wayne, volgens de meesten gewoon terroristen. Jon sluit zich bij hen aan en staat weldra oog in oog met het lichaam van zijn vader. Dan toch niet dood, maar ’t scheelt niet veel.

De oorspronkelijke uitgave Son of Superman dateert al van 2000 en behoort tot het DC Elseworlds-universum. Daarin mogen auteurs hun gangetje gaan om afwijkende verhalen te bedenken die de reguliere comicreeksen niet verstoren. Er bestaan nog afgeronde verhalen met andere, al dan niet geadopteerde zonen van Superman. Zoon Jon beantwoordt in dit geval aan het typische beeld van de all American teenager. Een sukkeltje waar het de liefde betreft, liever gamen dan bewegen, maar dat verandert dus snel. Ondertussen spelen er ook nog intriges omtrent de JLA. Een oudere Batman krijgt hierin alwéér op zijn donder van Wonder Woman, zie ook Wonder Woman: De Hiketeia. Ook in De Zoon van Superman laat ze alleen al qua looks de concurrentie achter zich. Die meid gaan wij verder in de gaten houden…

De Zoon van Superman biedt alles waar de superheldencomicfan voor zwicht: heel wat actie, knallende confrontaties, sterke opponenten, een boeiende intrige en tof uitgangspunt, een vleugje romantiek en humor en bovenden mooie vader-zoonmomenten. Van Superman zijn weliswaar al betere afgeronde verhalen gemaakt, maar als opstapje naar die mogelijke vertalingen kochten we ons geen bult aan deze mooi verzorgde uitgave.

___________________________

___________________________

___________________________