Charly

Ogenblikje...

charly

Tekenaar : Jaradin Marcel, Seron Magda
Scenarist : Lapière Denis
Uitgeverij : Dupuis

Met topseries als onder andere Jeremiah, Largo Winch en Soda is Charly voldoende gedekt door een van de kwaliteitsvlaggen van Dupuis, de collectie Spotlight. Nu moeten we eerlijk bekennen dat we het kind wat uit het oog hadden verloren. We wisten nog dat hij bepaalde psychische krachten had die hij tot uiting bracht door een speelgoedruimteschip van zijn held, Kapitein Bliksem, en dat daarbij wel eens bloed vloeide, of al eens een leven beëindigd werd. En nu, bij het verschijnen van deel 9, dachten we: “De tijd staat toch ook niet stil, hé?”. We worden oud, ja.

Net zoals Charly, hij is inmiddels opgegroeid tot een gezonde puber. Met zijn moeder viert hij Kerstmis in Krakau, Polen. Daar wordt hij — nog steeds geplaagd door de psychische kronkels in z’n hersens — overladen met visioenen uit het verleden: soms bloederige beelden die verdrukking, oorlog en lijden verraden. Een van die visioenen handelt echter over een nog te gebeuren gevaar dat niet alleen Charly en zijn familie, maar ook de rest van de stad bedreigt.

Charly 9 is voor een keer geen thriller die uitgesponnen wordt tot twee of meerdere delen. Neen, je krijgt een spannend verhaal voorgeschoteld waarbij het woordje “Einde” ook écht het sluitstuk is van een afgewerkt verhaal. Hoe lang was dat al geleden? Vakkundig getekend ook.

___________________________

___________________________

___________________________