De Aasgieren

 

de.aasgieren

Tekenaar: Marini Enrico
Scenarist: Dufaux Jean
Uitgever : Dargaud

De Zwitserse wonderboy Enrico Marini is ongetwijfeld een van de meest eclectische West – Europese striptekenaars. Toen hij zo’n tien jaar geleden debuteerde, stond hij zwaar onder de invloed van Katsuhiro Otomo, die met Akira voor de westerse doorbraak van het mangagenre zorgde. Otomo’s invloed was nog goed te merken in de eerste aflevering van Gipsy , de reeks waarmee Marini doorbrak.

Marini’s De Aasgieren , een topper in wording, is dan weer een Europese versie van de moderne, maniëristische pulp van de Amerikaanse comics – uitgeverij Image. De fraaie posts/covers spreken boekdelen: hoofdpersonages Drago en Camilla dragen steevast een zwierige, roodleren, fetisjistische outfit.

De Aasgieren is een commerciële strip, maar dan van een heel ander niveau dan de Amerikaanse soortgenoten. Dat is onder meer te danken aan scenarist Jean Dufaux, een veelschrijver bij wie platte commercie (lees: obligate seksscènes) en fascinatie voor het perverse dikwijls hand in hand gaan. Zijn verhalen zijn doorgaans somber en nihilistisch, en het bovennatuurlijke speelt altijd een belangrijke rol. De Aasgieren is bijvoorbeeld overbevolkt door vampiers, al is dat niet de essentie van de serie. Almaar méér mensen blijken in werkelijkheid vampiers, een beetje zoals in The invasion of the body snatchers .

___________________________

___________________________

___________________________