De Avonturen Van Betsy

 

De.Avonturen.Van .Betsy

Tekenaar: Phalippou Jérome
Scenarist: Marin Olivier
Uitgeverij: Silvester

Het zit in de familie. Na De Autoreportages van Margot krijgt ook Margots nicht Betsy, een actief plattelandsmeisje in de Elzas, een eigen reeks. Het scenario is opnieuw van Olivier Marin, de tekeningen zijn van Jérôme Phalippou die in dezelfde tekenstijl werkt als Emilio Van der Zuiden en Callixte, maar dan wat komischer en minder stijf.

Betsy’s vader heeft een garage en ze heeft zelf ook oog voor mooie oude wagens. In de garage staan momenteel een aantal Bugatti’s voor twee verzamalears die in de streek alle oude auto’s opkopen. Een ervan is een zeldzaam Atalante-model dat haar aandacht trok. Die wagen zou Betsy graag zelf houden om die met haar vader op te knappen. Ze nodigde Margot uit voor een reportage. Margot vindt de radiatordop in de vorm van de kop van een hyena vreemd en ze daagt Betsy uit het raadsel te achterhalen om daar dan een artikel over te kunnen schrijven. En zo start snel een onderzoek met een vete tussen twee industriëlen, een vloek op een team archeologen, een als Egyptische god uitgedoste dief en temidden dat alles een rondsnuisterend meisje dat op spannende momenten in haar ondergoed een achtervolging inzet.

Net als De Autoreportages van Margot is De Avonturen van Betsy een luchtig, aangenaam gevalletje waarin knappe wagens en mooie meisjes met een grote speurneus een ideale combinatie vormen. De Vloek van de Atalante is een overtuigend begin met niet alleen Betsy, maar ook tekenaar Phalippou in een glansrol. Het is nu wachten op deel 2 om te bevestigen.

___________________________

___________________________

___________________________