De Legenden Van Korrigan

 

de.legenden.van .de .korrigan

Tekenaar: Istin Jean – Luc, Michel Guy, Peynet Frédéric
Scenarist: Breton Ronan Le
Uitgever : Talent

Koc’h (spreek uit: Korr) de Korrigan is blijkbaar in een goede bui, want hij besluit om ons te verblijden met zijn uitgebreide kennis van de legenden van de Korrigans. Hij vertelt allerlei korte verhaaltjes, die geheel los staan van elkaar, over mensen en hun relatie tot het kleine volkje, met klassieke boodschappen waarin goedheid en bescheidenheid beloond worden en slechtheid gestraft…

Dit project, onder leiding van fantasy auteur Jean – Luc Istin wordt, zoals tegenwoordig wel vaker de gewoonte is, door verschillende tekenaars in beeld gebracht. Alle verhaaltjes worden wel door Erwan en Ronan Le Breton geschreven. Ze schrijven klassieke verhaaltjes, 3 in dit album, zoals er zoveel zijn, met zeer herkenbare structuren en moralen. Leuk, maar niet ongelofelijk boeiend.
De verhaaltjes worden dus aan elkaar gepraat door Koc’h, en deze pagina’s worden getekend door Istin zelf, net als het 2de verhaaltje in dit boek. Zijn stijl is herkenbaar en de personages lijken dan ook soms sterk op deze uit zijn andere reesk Asceltis. De tekeningen zijn echter minder gedetailleerd en geven de indruk iets vlugger afgehandeld te zijn. Een beetje jammer.
Dit kan echter niet gezegd worden van het tekenwerk van Frédéric Peynet, die ook al Toran geslaagd in beeld bracht. Hij tekent mooi het 1ste verhaaltje, met een zeer geslaagde inkleuring die hij zelf verzorgde.
Het 3de verhaaldje wordt getekend door Guy Michel, die samen met Istin ook al Aquilon maakte. Zijn tekeningen zijn ongeveer van dezelfde kwaliteit als die van Istin, maar de personages missen hier en daar wat vastheid.
Alles, behalve het verhaaltje van Peynet, wordt ingekleurd door Bruno Stambeco. Zijn inkleuring is niet slecht, maar een beetje flets, en niet van het niveau dat hij haalde in Finn en Merlin, ook al van Istin.
Al met al, een tamelijk goed album dat vlot wegleest, maar niet lang bij zal blijven. Misschien enkel weggelegd voor de echte fantasy liefhebbers.

___________________________

___________________________

___________________________