Elfen

 

elfen

Tekenaar: Duarte José Francisco
Scenarist: Istin Jean – Luc
Uitgever : Daedalus

Elfen is een nieuwe concept reeks waarin vijf auteurteams telkens een afgewerkt verhaal vertellen waarin een elfenvolk centraal zal staan. Naast de blauwe elfen komen ook nog de boselfen, de witte elfen, de halfelfen en de zwarte elfen aan bod. Helaas voor Daedalus, die al de posts/covers van de volledige reeks afbeeld met de boventekst 5 volkeren, 5 verhalen, 1 universum, is er toch al een zesde album in de maak! Dus misschien zien w wel nog figuren terugkeren in andere delen, want alles verhalen spelen zich dus in dezelfde wereld af.
Het eerste scenario is van de hand van, Jean-Luc Istin. Hij heeft al een stevige reputatie opgebouwd als scenarist van fantasyverhalen. In dit eerste deel staan de blauwe elfen centraal. In tegenstelling tot de elfen die we regelmatig tegenkomen zijn de blauwe elfen wel gericht op de zee. Misschien zijn het net daarom blauwe elfen? We krijgen eigenlijk direct twee verhaallijnen voorgeschoteld. De ene gaat over Lanawyn en Turin die op onderzoek worden gestuurd nadat de volledige bevolking van een elfenstad werd uitgemoord. Op het lijk van de broer van de koning vinden ze een Yrse dolk, waardoor een naburige mensenstam direct gelinkt wordt met de slachtpartij. Hoewel Lanawyn en Turin diplomatisch te werk gaan lijken de Yren wel op oorlog uit te zijn. Tezelfdertijd volgen we Vaalann, een jonge blauwe elf, die een initiatierite ondergaat, waarna een zieneres haar linkt met een heilig krystal waardoor ze grote macht over de oceaan zou krijgen. Die kracht bezorgd ons nog enkele prachtige uitgewerkte pagina’s! Wat een beetje magie zoal niet vermag om van water toch een machtig wapen te maken!
Kortom Istins verhaal wordt versterkt door de tekeningen van Duarte. Hij weet wel weg me de fantasy-elementen maar ook de intriges worden prachtig in beeld gebracht. Dit eerste deel legt meteen de lat al hoog voor de andere delen!

___________________________

___________________________

___________________________