Jason Brice

 

jason.brice

Tekenaar: Jovanovic Milan
Scenarist: Swysen Didier
Uitgever : Dupuis

In 2008 werd de serie Jason Brice op de markt gebracht. De serie over deze Engelse detective wordt geschreven door Didier Swysen en getekend door Milan Jovanovic.
Didier Swysen is geboren in 1970 in België. Hij werkt onder het pseudoniem Alcante. Swysen studeerde economie aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Als kind las hij al graag strips en schreef ook al verhalen vanaf zijn 6de. In 1995 wordt zijn werk voor het eerst gepubliceerd in Robbedoes. Andere korte verhalen zijn in het tijdschrift van 2002. In 2005 schrijft hij de verhalen voor de ‘Pandora Box’ serie. In 8 delen verschijnt de reeks over de 7 dodelijke zonden. Door dit succes krijgt hij de gelegenheid om een nieuwe serie te gaan maken. Deze verhalen handelen in het begin van de twintigste eeuw, Jason Brice.
Milan Jovanovic is in 1971 geboren in het voormalige Joegoslavië. Zoals velen kreeg hij al in zijn tienerjaren interesse in strips. Aan het einde van de jaren 80 worden zijn eerste eigen strips gepubliceerd. Nadat hij zijn studie had afgerond werkte hij 2 jaar in een filmstudio. Ook werkte hij voor diverse agentschappen en tijdschriften. Tussendoor vond hij ook werk als illustrator en designer. Jovanovic tekende onder meer historische reeks ‘Kalokagathia’. Met de Franse scenario – schrijver Frank Giroud werkte hij samen aan albums voor de reeks Geheimen.

___________________________

___________________________

___________________________