Koud Licht

 

Koud Licht

Tekenaar: Brunetti Bruno
Scenarist: Fournier Pierre
Uitgever : Arboris

Acteur Louis Chrysoée kan zijn tegenspeelster, Eva Gello, niet meer vergeten sinds hij haar recht in de ogen keek op de set. Zijn vriendschap met Thomas en Phil komt daardoor zwaar onder druk te staan. Na wat ze in hun jeugd samen meemaakten, hadden de drie vrienden besloten dat nooit iets tussen hen zou kunnen komen. Phil en Thomas blijken echter ook niet ongevoelig voor de twee kijkers van Eva die op iedereen een vreemde aantrekkingskracht uitoefenen.

De Lotgevallen van Lou Chrysoée: Koud Licht klinkt als reeksnaam bijzonder jaren tachtig – achtig en ook de tekenstijl van tekenaar Sicomoro doet erg aan dit vermaledijde decennium denken. We kennen hem hier enkel van wat albums die in de jaren tachtig in de Collectie Prestige van Dargaud verschenen, maar in Italië zou hij een gevierd tekenaar zijn. Scenarist Makyo hoeven we eigenlijk niet meer voor te stellen: de scenarist van Het Land Van Langvergeten, Gully en het recente Alzéor Mondraggo staat zoals altijd garant voor het betere vertelwerk.

Koud Licht zal waarschijnlijk niet onmiddellijk je aandacht trekken tijdens je volgende strooptocht in je geliefde stripspeciaalzaak, maar toch raden we je aan dit album het voordeel van de twijfel te gunnen. Al was het maar voor de mooie ogen van Eva op de cover. Deze ogen zullen je tijdens het lezen begeesteren, ook al doordat het mysterie er achter niet onthuld wordt in dit deel.

___________________________

___________________________

___________________________