Rabbids

 

Rabbids

Tekenaar: Pujol Romain
Scenarist: Thitaume
Uitgeverij: Toonfish

Ook wie de gekke konijnen uit de bekende gameserie Rayman Raving Rabbids niet kent, zal vast wel minstens een keertje kunnen lachen met de onnozeliteiten die in dit eerste stripalbum zijn opgetekend. De k’nijnen zijn best schattig, al lijken ze met hun uitpuilende ogen de gevolgen te dragen van chemische cosmeticatests. Lobotomie hebben ze allicht ook ondergaan want het zijn echt wel megadomme konijnen. Zelf testen ze ook graag een en ander uit. In de meeste gevallen komt het neer dat ze zulks doen op de verkeerde plaatsen.

De pointes zijn geen toonbeeld van humoristische kernfysica. Een paar grappen kenden we al uit andere gagreeksen of cartoons. Maar Romain Pujol en Thitaume brengen het allemaal zo onbezorgd en overtuigend dat je er weg mee bent. Een aantal gags spelen ook met het medium. Een bom die dreigt te ontploffen en de pointe voor een gag vormt, ontploft op de andere kant van de bladzijde effectief in een grap die daar niets te maken heeft. Leuk allemaal, het De Kiekeboes’ Album 26-waardig.

De prijs van dit album bedraagt slechts 5,95 euro. Je koopt hier geen kat in een zak mee, wel een zak vol idiote konijnen.

___________________________

___________________________

___________________________