Ragebol

 

Ragebol

Tekenaar: Pé Frank
Scenarist: Bom Michel De, Pé Frank
Uitgever : Dupuis

Waar Ragebol ook over droomt, wat hij ook doet, waar hij ook heen gaat, wij volgen ‘m onvoorwaardelijk want Ragebol is een toffe ket. Tien jaar en Franks voorlopige magnum opus Zoo scheiden De Nacht van de Kat en het nieuwste album Onder Twee Zonnen. In dit langverwachte album zijn twee verhalen gebundeld die zich nu eens niet in het vertrouwde decor van Brussel afspelen. Ragebol zoekt het deze keer verder, in Japan en Burundi (Afrika) meerbepaald.

Op een perron van de metro van Osaka worden Ragebol en zijn vriendin Catherine perrongeluk, excuseer, per ongeluk uit elkaar gedreven. De zoektocht van beide geliefden geeft ons een beeld van het mysterieuze Japan en haar vele facetten. Onder de zon van Burundi daarentegen moet de roodharige jongeling een familietwist tussen zijn grootmoeder en zijn oom zien op te lossen.

Twee zonnen, twee werelden, één jongen en zijn droomwereld. En daar worden wij eventjes in uitgenodigd. Héél even, maar net genoeg om gelukzalig te glimlachen en de stress van alledag een moment te vergeten. TRRRIII, daar gaat de gsm weer.

___________________________

___________________________

___________________________