Wayne Shelton

 

wayne.shelton

Tekenaar: Denayer Christian
Scenarist: Hamme Jean van
Uitgever : Dargaud

Begint het jou niet te vervelen om alweer een bespreking te lezen van een strip geschreven door meneer Van Hamme? Neen, anders moet je het maar zeggen, hoor.

Anyway, Wayne Shelton valt nog het beste te vergelijken met Largo Winch op z’n al wat oudere dag. Oud – infiltrant en oud – smokkelaar Wayne Shelton krijgt van een excentrieke zakenman de lucratieve opdracht om een trucker uit een gevangenis van Khalakjistan te laten ontsnappen. Wayne stelt een select team samen — met de vanzelfsprekende aanwezigheid van een zelfzekere vrouw die niet met zich laat sollen — en trekt met een paar trucks het onherbergzame landschap in. Tussen het gezelschap zit een verrader die het Wayne en z’n crew nog knap lastig gaat maken en uiteraard ligt het pad naar z’n doel niet bezaaid met rozen.

Na De Brokkenmakers en het eerder teleurstellende Beverly Hills 90210 – achtige High School Generation staat Denayer opnieuw in het volle daglicht. Van Hamme geeft ‘m de kans om zijn voorliefde voor reusachtige vrachtwagens van nagenoeg elke pagina te kunnen laten spatten.

___________________________

___________________________

___________________________