Largo Winch

 

largo.winch

Tekenaar: Francq Philippe
Scenarist: Hamme Jean van
Uitgever : Dupuis

Largo Winch was oorspronkelijk een personage uit een romanreeks van Jean Van Hamme, maar is sinds 1990 het meest bekend als een stripreeks van Philippe Francq (tekenaar) en Jean Van Hamme (scenarist).

De hoofdpersoon is Largo Winch, geboren Largo Winczlav. Andere personages zijn Nerio Winch, zijn stiefvader, John D. Sullivan (zowel Nerio’s als Largo’s rechterhand en vertrouwenspersoon), Dwight E. Cochrane (een van de hoogst geplaatste mensen van Groep W), Simon Ovronnaz (goede vriend van Largo) en Freddy Kaplan en Silky Song (Largo’s piloten).

In de eerste twee albums, De erfgenaam en Groep W, wordt Largo, een jonge en knappe wees, tot hoofd van een zakenimperium ter waarde van 10 miljard dollar (Groep W) gebombardeerd. Nadat zijn aan de benen verlamde adoptievader Nerio van de Winch Toren werd gegooid, moet Largo talrijke hindernissen overwinnen om zijn erfenis veilig te stellen en om Nerio te wreken. Aan het einde van het tweede verhaal lukt dit op het eiland Sarjevane met behulp van Simon Ovronnaz.

De volgende albums gaan verder rond gelijkaardige verhaallijnen: iemand probeert het bedrijf van Largo schade te berokkenen, of Largo uit de directie te verwijderen, en Largo probeert dit dan weer te vermijden.

Tot nu toe vormen telkens twee opeenvolgende albums een afgerond verhaal. In het eerste album komt Largo in een onmogelijke situatie terecht, en in het tweede geraakt hij er weer uit.

___________________________

___________________________

___________________________