Chinaman

 

Chinaman.

Tekenaar : Ta Olivier
Scenarist : Tendre Serge Le
Uitgeverij : Dupuis

Deel 1 van deze oerdegelijke western verscheen eerder al in 1998 in het Nederlands bij Casterman, maar door personeelswissels en een veranderde uitgeefpolitiek werd afgezien van verdere vertalingen van de voorlopig drie andere in het Frans verschenen delen. Onterecht! Gelukkig is daar Dupuis die van Chinaman een heuse aanwinst maakte voor de succesvolle collectie Spotlight.

Samen met tweehonderd koelies en zijn meester Wu Fei, het hoofd van de Chinese triaden, scheept lijfwacht Chen Long Anh in om in het San Fransisco ten tijde van de cowboys orde op zaken te gaan stellen in de plaatselijke triaden. De douane herdoopt ‘m tot John Chinaman en al gauw merkt hij dat corruptie, intrige en (hoog)verraad ‘m de das zullen omdoen als hij niet uit z’n doppen kijkt.

Tekenaar TaDuc kennen we vooral van Takuan, ook al op scenario van Le Tendre die zich onsterfelijk maakte dankzij Op Zoek Naar De Tijdvogel, Julius Anbtoine en de eerste delen van Jerome K. Bloks. Deel 2 verschijnt al in oktober terwijl binnen het jaar de rest van de vijf eerste delen moet verschijnen.

___________________________

___________________________

___________________________