De Rode Duivels

 

De.Rode.Duivels

Tekenaar: Bercovici Philippe
Scenarist: Lebrun Jerome
Uitgever : Joker

Op 5 juni verschijnt “Rode Duivels – Bestemming Brazilië”, een humoristisch stripalbum over de Rode Duivels en hun supporters die op weg zijn naar het Wereldkampioenschap 2014 in Brazilië. Dat meldt uitgeverij Joker Editions.

De strip komt er in beide landstalen. Joker Editions bracht eerder al een strip uit over voetbalclub Standard. De uitgeverij overwoog daarop om ook van de Rode Duivels een strip te maken, aldus Héloïse Dautricourt van Joker Editions. De Belgische voetbalbond (KBVB) was snel gewonnen voor het idee.

De uitgeverij wil met de strip inspelen op de positieve sfeer die momenteel rond de Rode Duivels hangt, zegt Dautricourt nog. De strip bevat een reeks grappen op een of twee pagina’s waarbij supporters, spelers, bondscoach Marc Wilmots evenals prominente figuren van de voetbalbond licht gekarikaturiseerd worden De scenarist van het album, dat de titel “Rode Duivels -Bestemming Brazilië” krijgt, is André Lebrun. Hij schreef ook de scenario’s voor de strip over Standard.

Het album wordt getekend door de Fransman Philippe Bercovici, voornamelijk bekend om zijn reeks ‘Vrouwen in ’t Wit’. De strip wordt voorgesteld en verkocht in avant-première tijdens de fandag in het Koning Boudewijnstadion. De officiële verkoop start op 5 juni. De prijs bedraagt 13 euro. Eind dit jaar zou een tweede album verschijnen.

___________________________

___________________________

___________________________