Outlaw

 

Outlaw

Tekenaar: Fourquemin Xavier
Scenarist: Teste Didier
Uitgever : Talent

Outlaw is een rasechte western/humorstrip. Ontkennen helpt niet. Rumoerige saloons, verwaaide karakterdanseressen, laconieke sheriffs en natuurlijk de obligate doodgraver. Alle clichés zijn ruimschoots aanwezig voor een zoveelste Lucky Luke – rip off. Maar dat is buiten scenarist Dieter (Névé, Patje Van Het Groenewoud, Mr. Kohl) gerekend. Met twee Outlaw – albums ineens tovert hij een vette grijns op je gezicht.

Outlaw vertelt de relatie van de doodeerlijke grafdelver Jason Picklight en zijn bazige moeder. Op haar sterfbed vertrouwt ze hem toe dat zijn vader, die hij dood waande, nog steeds leeft. Meer nog, hij blijkt inmiddels steenrijk te zijn. Moeders laatste wens was dat crapuul te laten boeten. Plichtsbewust gaat Jason op zoek naar zijn vader. Letterlijk bijgestaan door de kwellende geest van moeder zaliger, komt onze naïeve antiheld terecht in de wereld van vechtpartijen, whisky en slechte vrouwen: de saloon. Ontgroend besluit Jason in de voetsporen van zijn vader te treden en een gevreesde outlaw te worden. Maar hoe begin je daaraan? En vooral, wat zou mama daarvan zeggen?

Outlaw is Fourquemins ode aan de lelijke smoel. Verwrongen gezichten, grote druipneuzen, verzopen ogen, gecombineerd met de reuzenhanden van P’tilucs ratten. Kortom, een lelijkheid waar Hermann alleen maar kan van dromen. Ondanks deze charmante collectie van menselijke afvalbakken, swingen de tekeningen als een dolle koe. De heldere paginaopbouw, de warme inkleuring en de verzorgde decors, maken van Outlaw een lust voor het oog. En als je moeder zich afvraagt waar die grijns vandaan komt, tja… Goeie start voor de Collectie Rebel.

___________________________

___________________________

___________________________