I.R.$. Team

Ogenblikje...

IRS.Team

Tekenaar: Bourgne Marc
Scenarist: Desberg Stephen
Uitgever : Lombard

De ijzige Larry B. Max zal wel nooit de meest flamboyante held worden in het thrillergenre. De sterkte van I.R.$. zit ‘m meer in de situatie, de actie en de nevenpersonages (callgirl Gloria om er maar één te noemen). Ook in de spin-off I.R.$. Team kapen nevenpersonages onze interesse weg. Met stip zijn dat de berekende moordenaar Aldin en zijn minderjarige zusje Marjana die in perversiteit niet moet onderdoen voor haar broer.

Toch neemt Larry het voortouw in een verhaal dat zich afspeelt in de hoogste regionen van het voetbal. In het eerste deel nadert het wereldkampioenschap met rasse schreden. Dat lokt mysterieuze mannen die zich in de schemerzone van de financiële wereld begeven. Spelers en hoge piefen van de FIFA worden omgekocht. Zij die weigeren, worden simpelweg omgebracht. Om een diepgravend onderzoek te kunnen voeren, omringt Larry zich met een team betrouwbare experten: Laroya Armstrong, collega Mia Mai, maar ook de agenten Jared Gail en Scarlett Cossler uit Empire USA.

Deel 1 houdt zich netjes aan de regels van het spel zonder al op doel te mikken. Een spannende uithaal, een zure tackle of een buitenspelval ware misschien welkom. Hopelijk krijgen we in de volgende delen waar we voor kwamen supporteren.

Net zoals bij I.R.$. All Watcher en Empire USA nemen verschillende tekenaars elk één album of meer voor hun rekening. Marc Bourgne bijt de spits af. Hij tekent ook deel 3 van de vierdelige reeks. Dat doet hij gewoontegetrouw in een keurige stijl waarmee hij niets verkeerd kan doen. Alleen jammer dat ook hij zich van bewerkte foto’s moet bedienen om bijvoorbeeld het publiek in een voetbalstadion mee te vullen. Daniel Koller — de zwakste tekenaar van Desbergs voornoemde reeksen — tekent deel 2 en 4.

I.R.$. Team is dus een crossover van Empire USA met I.R.$. dat eventjes on hold staat zodat Bernard Vrancken op scenario van Desberg aan de gloednieuwe fantasyreeks H.ELL kan werken. Die is in niets — absoluut niets! — te vergelijken met de financiële thriller. Vrancken is al begonnen aan het tweede deel. En geloof ons, H.ELL wordt pas iets om naar uit te kijken. Deel 2 van I.R.$. Team verschijnt in oktober.

___________________________

___________________________

___________________________